044 364 10 01

Телефонуйте нам!

Телефонуйте нам! гаряча лінія

044 364 10 01

5 хибних думок батьків щодо короткозорості дітей

15.01.2019

1. Якщо у дитини короткозорість, не треба поспішати з окулярами «нехай очі працюють».

Це гірка помилка, яка веде до психологічних проблем і ще більшої прогресії короткозорості. По-перше, дитина погано бачить і відчуває від цього дискомфорт – не розуміє, що написано на дошці, гірше встигає з навчанням.

Поганий зір – психологічна травма, дитині доводиться пристосовуватися до своїх однокласників та докладати набагато більше зусиль, щоб проявляти таку ж активність і успішність.

Але, найголовніше, те, що саме відсутність корекції позбавляє очей фізіологічної м'язової роботи і викликає прогресію короткозорості.

Тому, без сумніву, якщо ваша дитина короткозора – їй потрібна корекція зору

2. Якщо у дитини короткозорість, їй протипоказані заняття спортом.

Це застаріле уявлення про те, що спорт шкодить короткозорій дитині, склалося з думки, що при фізичних навантаженнях очне яблуко збільшується, що призводить до ще більшої короткозорості.

Дитині з короткозорістю необхідний правильний фізичний розвиток і фізичні навантаження. Рухи плечового поясу покращують кровообіг, а значить, і живлення очей, а зміцнення тонусу м'язів спини – перешкоджає сутулості. Сутула дитина горбиться і низько нахиляє голову над книгою. Це сприяє подальшому розвитку короткозорості.

Численні дослідження японських вчених показали, що ризик розвитку короткозорості обернено пропорційний тривалості перебування дітей на свіжому повітрі. У два рази більше тривале перебування дитини на повітрі в 2 рази знижує ризик розвитку короткозорості!

Тому організуйте для вашої дитини відвідування спортивної секції та проводьте більше часу на свіжому повітрі

3. Дітям не можна носити контактні лінзи.

Сучасні контактні лінзи виготовлені з високотехнологічного матеріалу, що не є алергійним і досить добре пропускає кисень до рогівки. Звичайно, користування лінзами вимагає від дитини та її батьків певної дисципліни, тому що передбачає систематичне виконання правил гігієни.

В останнє десятиліття особливої популярності набули спеціальні нічні лінзи (ортокератологічні), що не тільки коригують зір під час сну, але і зупиняють короткозорість. (Інформацію можна подивитися на сайті про нічні лінзи Парагон). Лінзи одягаються тільки на ніч, а вранці, знявши лінзи, дитина отримує 100% зір на цілий день. Навчання, спорт, вуличне життя – все без окулярів і з 100% зором. Діти задоволені відновленою свободою і при цьому їх короткозорість зупиняється!

Нічні лінзи Парагон пройшли найсуворіші клінічні спостереження та отримали дозвіл для використання у дітей!

Поміркуйте про використання нічних лінз Парагон для вашої дитини. У вас є шанс зупинити короткозорість! 

4. Короткозорість розвивається, тому що дитина зростає.

Ростуть всі діти, а короткозорість розвивається у деяких! Так що і це – омана.

Око дитини досягає дорослих розмірів до 8 років.

Звичайно, зростання дитини та зміни гормональної сфери пов'язані зі змінами тонусу гладкої мускулатури і зменшенням тонусу м'язів, що фокусують зображення. Тому, зростання дитини не є причиною зростання ока, але чинником ризику розвитку короткозорості в цей період часу.

Отже, саме в цей період часу слід докласти максимум зусиль, щоб організувати правильно робоче місце дитини, гігієну зорових навантажень, достатній відпочинок.

5. Якщо у батьків короткозорість нічого не поробиш, буде короткозорість і у дитини.

Ви маєте рацію в тому, що у дитини, яка має короткозорих батьків, більше шансів отримати це у спадок. Але це не привід нічого не робити.

Статистика говорить, що якщо у батьків немає короткозорості, то у 6% пар можуть бути короткозорі діти, якщо у одного з батьків короткозорість – то у 45%, а якщо у обох – то у 75%. Тому, в будь-якому випадку, треба боротися за зір своєї дитини. Якщо нічого не робити, то короткозорість вашої дитини збільшиться.

Сучасна офтальмологія знає багато (хоча, звичайно, не все) про причини розвитку короткозорості, а сучасні технології дозволяють боротися з її прогресією. Чим меншою буде ступінь короткозорості, тим здоровіше будуть очі вашої дитини.

Дізнайтесь більше про лінзи Парагон – це реальний шанс поліпшення зору і лікування короткозорості у дітей!

5 простих порад, як зробити ваші очі щасливими

  • Вранці таввечері, вмиваючись, робіть теплі компреси повік звичайними косметичними дисками, зігрітими теплою водою. Вологе тепло заспокоїть повіки, знімить втому і розкриє залози повік, які виділяють мастило для рогівки. Простий і ефективний метод лікування синдрому сухого ока.
  • Працюючи за комп'ютером, періодично робіть кілька сильних заплющень очима. Справа в тому, що, дивлячись на монітор, люди рідше і не повністю моргають –це призводить до висихання рогівки та подразнення. Інтенсивні заплющення очей сприяють витісненню із залоз мастила для очей.
  • Вживайте більше продуктів, що корисні для сітківки очей –рибу, шпинат, кукурудзу, зелень, цитрусові, червоний виноград. Середземноморська дієта збереже ваш зір на довгі роки.
  • Використовуйте сонцезахисні окуляри в сонячні дні, навіть взимку. Ультрафіолет шкідливий для нашої сітківки такришталика. У людей, що перебувають на відкритому сонці, раніше розвивається катаракта. Сонячні окуляри збережуть ваші очі молодими, крім того – це стильно.

Користуйтеся корекцією, якщо вона вам потрібна. Хибна думка про те, що треба якомога довше відтягувати момент використання окулярів, призведе до невиправданої стомлюваності, додатковим зморшкам від заплющення очей і стомлюваності від читання. Окуляри не віддаляють розвитку далекозорості або міопії. Окуляри дають вам можливість комфортно та повноцінно бачити.