044 364 10 01

Телефонуйте нам!

Телефонуйте нам! гаряча лінія

044 364 10 01

Світовий конгрес офтальмологів у Барселоні

19.06.2018

Сьогодні закінчився 36 світовий конгрес офтальмологів, що збирає форуми тисячі фахівців усього світу 1 раз в 2 роки. Цього року подія відбулася в Барселоні.

Одна з секцій була присвячена контролю короткозорості у дітей. На цьому засіданні виступили відомі світові експерти в цій області та серед них головний лікар медичного центру АЙЛАЗ – Ковальов Андрій Іванович. Обговорювалося питання вживання ортокератологічних лінз для корекції короткозорості. Світова статистика показує, що ортокератологічні лінзи зупиняють прогресію короткозорості в 58-72% випадків. Це факт, доведений статистичними даними.

Проте механізм цього феномену остаточно не з'ясований. Головний лікар клініки АЙЛАЗ презентував свою теорію стабілізацію короткозорості, пов'язану з розвитком роботи м'язів ока. Ця концепція викликала великий інтерес серед фахівців. Сьогодні все більше визнається саме така концепція механізму дії ортокератологічних лінз на короткозорість.

Офтальмологічна клініка АЙЛАЗ визнана однією з найбільш дослідчених клінік Європи в роботі з ортокератологічними лінзами Парагон і сьогодні є сертифікованим науковим і методичним центром з вивчення і впровадження цієї передової технології в офтальмологічну практику.