044 364 10 01

Телефонуйте нам!

Телефонуйте нам! гаряча лінія

044 364 10 01

Справжнє око на ЗD принтері, або як намалювати здоров´я

04.03.2019

Розвиток світу офтальмологічних наук нестримно прогресує та продовжує дивувати своїми відкриттями. Університет Міннесоти і група вчених, які тестують можливі варіанти відновлення зору у людей, винайшли біонічне око. Це абсолютно адекватна заміна справжнього ока за допомогою технологій 3D друку.

Принтер в повному обсязі зміг відобразити решітку з фоторецепторів, а також відтворив півсферичну підкладку. Нейрони фоторецепторів в цьому оці замінюють діоди, що дозволяють передавати електричний сигнал і ловити світло. Також в створенні ока беруть участь срібні наночастки, на яких нарощують напівпровідникове полімерне чорнило.

Через характер ручної зборки пристрій коштує дуже дорого, оскільки вчені збирають його своїми руками, без використання робота або спеціальної техніки. В майбутньому планується оптимізувати процес, удосконалити технологію та повністю повертати зір сліпим людям. Такий шанс дуже обнадіює сучасну медицину, тим паче, що біонічне око працює навіть краще за наш природний очний орган.