044 364 10 01

Телефонуйте нам!

Телефонуйте нам! гаряча лінія

044 364 10 01

Розумні окуляри Vidi

21.12.2018

Амбліопія або «ледаче око» – одна з поширених причин порушення зору серед дітей. Характеризується зниженою, але оборотною, гостротою зору.

Найбільш частими причинами є косоокість і порушення оптичної сили очей.

Око погано бачить і в результаті мозок отримує візуальну інформацію низької якості. Мозок дитини дуже пластичний і зоровий аналізатор, отримуючи неякісне зображення, досить швидко стає «ледачим». Особливо швидко розвивається амбліопія, якщо якість зображення від обох очей різна (наприклад, на одному оці у дитини є велика далекозорість). Найгірший з очей гальмується і поступово вимикається з роботи. Якщо амбліопію не вдається успішно лікувати в ранньому дитинстві, дана патологія залишається на все життя.

Лікування амбліопії найбільш ефективно в дитячому віці, і чим раніше, тим краще, в період, коли в організмі, що росте формуються візуально функціональні зв'язки очей і кори головного мозку.

В першу чергу, усуваються дефекти оптики очей – виписуються окуляри або лінзи, проводиться корекція косоокості. Одночасно з усуненням причини «ледачого ока» слід стимулювати зір. Робиться це за допомогою апаратного лікування і періодичного закриття кращого ока – оклюзії.

Мета оклюзії – змусити працювати слабке око, співпрацюючи з головним мозком.

Це дуже ефективне і просте рішення. Для тренування гіршого око в окулярах періодично закривається скло перед найкращим оком. Однак батьки часто стикаються з проблемою – небажанням дитини. Причини цього різні – і естетичні (всім кидається в очі закритий під окулярами очей!), І фізичний дискомфорт (адже працюючи гіршим оком, дитина гірше бачить!), Іноді батькам в силу зайнятості важко дотримуватися точного алгоритму оклюзії (чергування відкриття і закриття очі, почергового закриття очей).

Медичний центр АЙЛАЗ сьогодні пропонує рішення для цієї програми. У нас з'явився новий метод в лікуванні амбліопії, який напевно сподобається малюкам та їхнім батькам. Для пацієнтів у віці до 6 років представлені унікальні електронні окуляри ViDi, які дозволяють уникнути дискомфорту в лікуванні амбліопії, а оклюзія сприймається дитиною як гра. Ці окуляри є розробкою кращих фахівців-офтальмологів, яким вдалося об'єднати прогресивні технології і комфорт в пристосуванні, що значно полегшить лікування вашої дитини. Роботи над створенням нового методу почалися ще в 1993 році, а в 2012 році розробка була вже використана на практиці. Дослідження показали, що вже через 9 місяців лікування зір дитини вдається підвищити!

Як же працюють ці унікальні окуляри?

По-перше, в спеціальні окуляри можна встановити необхідну для очей оптику.

По-друге, вони не затемнюють здорове око на тривалий відрізок часу. Працюють за спеціально заданою програмою, яку можна коригувати. Згідно автоматичним налаштуванням, окуляри в режимі оклюзії працюють в діапазоні 20 секунд затемнення – 40 секунд прозорий, таким чином, дозволяючи дитині звикнути до затемнення одного ока. Надалі, діапазон затемнення / закриття пропорційне збільшується. Завдяки планомірному затемнення, дитина швидко звикає до свого «гаджету», який без заподіяння морального дискомфорту впевнено займається лікуванням амбліопії.

По-третє – це якісний і сучасний дизайн, який спростить спілкування з однолітками, а різні кольорові гами зацікавлять і хлопчиків, і дівчаток.

Ну, і найважливіше питання – безпека. Окуляри виготовлені зі спеціального гіпоалергенного матеріалу і повністю безпечні для вашого малюка.