044 364 10 01

Телефонуйте нам!

Телефонуйте нам! гаряча лінія

044 364 10 01

Клініка АЙЛАЗ на міжнародній конференції Американської академії офтальмології

31.10.2018

Щорічна міжнародна конференція Американської академії офтальмології відбулась з 26 по 30 жовтня 2018 року в місті Чикаго, США.

Цього року клініку АЙЛАЗ представляли молоді фахівці, які поїхали з метою навчання та обміну досвідом. Олена Олександрівна Гуржій, будучи координатором напрямку навчання та досліджень в Seva AIDS Eye Initiative, приділила особливу увагу обговоренню питань діагностики та своєчасного лікування запальних захворювань очей. Клініка АЙЛАЗ в цьому році розробляє нові алгоритми діагностики та лікування важких запальних захворювань очей. Сьогодні це особливо актуально для нашої країни.

У конференції брали участь понад 22 тис. фахівців в галузі офтальмології, в тому числі більше 5 тис. лікарів – не є резидентами США.

В рамках конференції було проведено лекційний курс по дев’яти основних офтальмологічним спеціальностями, а також семінари в форматах: breakfast with experts, skills transfer labs, named lectures. Була представлена велика кількість клінічних випадків, обговорення яких проходило за участю панелі експертів.

На конференції була представлена виставка новинок офтальмологічного обладнання, інструментів, фармпрепаратів, матеріалів для навчання фахівців і пацієнтів.

Серед основних трендів конференції хотілося б відзначити дослідження в області офтальмогенетики, реабілітації зору, translational ophthalmology (застосування відкриттів в базових дисциплінах до вирішення проблем офтальмології), а також використання big data для оптимізації діагностичних алгоритмів.