044 364 10 01

Телефонуйте нам!

Телефонуйте нам! гаряча лінія

044 364 10 01

Думаємо про наше майбутнє разом!

26.09.2016

Упродовж серпня, у рамках програми офтальмологічної клініки АЙЛАЗ із виявлення проблем зору в дітей і підлітків, діти від 5 до 18 років мали можливість пройти повне клінічне обстеження очей за спеціальною ціною – зі знижкою 50%.

За умовою цієї програми діти, які взяли участь у ній участь, зможуть спостерігатися в нашій клініці до свого повноліття.

Цей момент нам здається особливо важливим, оскільки щорічна перевірка в стінах однієї клініки дозволяє контролювати стан очей дитини і реагувати на перші зміни, що відбулися.

Знижка в 50% та ідея спостереження до повноліття дає можливість батькам контролювати здоров’я очей дитини щороку в той період життя, коли ризики розвитку і прогресії короткозорості найбільш високі.

У своєму інтерв’ю rbc.ua директор клініки Оксана Авер’янова сказала:

«Короткозорість – це наша плата за освіту і сталий розвиток суспільства, це плата цивілізації за науково-технічний прогрес. Короткозорість у дітей виникає, насамперед, при роботі на близькій відстані і при гіподинамії. Це і є ті головні причини, які призводять до погіршення зору і розвитку короткозорості в дітей.

Для розуміння того, що на зниження зору впливають навчання і зорові навантаження, досить звернутися до статистики: у південно-східних країнах, таких як Китай чи Японія, 90% людей у віці 19-20 років мають короткозорість. У центральній Європі цей показник сягає близько 44%, а в Африці – усього 5%».

Чим же небезпечна короткозорість і чому лікарі клініки активно просувають ідею регулярної перевірки зору в дітей? Які наслідки вона може мати в зрілому віці?

Невеликий ступінь короткозорості сам собою не страшний. Але справа в тому, що, як правило, якщо не вживати заходів з лікування, короткозорість буде прогресувати, і чим вища короткозорість, тим серйознішими можуть бути наслідки. Доведено, що якщо короткозорість переходить планку в шість діоптрій, то ризик ускладнень з боку сітківки збільшується у двадцять разів! І чим вище короткозорість у дітей молодшого віку, тим швидше вона може розвиватися далі.

Частину своєї уваги дитина, яка погано бачить, витрачає на те, щоб розглянути написане на дошці. Починає страждати успішність. Адже навіть чути і розуміти нам допомагає, перш за все, саме зір. Очима ми сприймаємо 80% інформації. Коли ми спілкуємося, то комплексно вловлюємо і жести, і погляд, і артикуляцію – формуємо повноцінну картину того, що відбувається навколо. Коли в дитини цього немає, то відбувається відставання в розвитку. Дитина з короткозорістю не ловить погляд учителя і своїх однолітків, вона поступово залишається в безмежному морі самотності.

«Щороку в період програми "Піклуємося разом!" Ми виявляємо дітей з короткозорістю, далекозорістю, косоокістю, які вимагають лікування і про яких батьки не знали. Це є соціальною проблемою. Адже що раніше розпочати лікування, то більше шансів на його успішний результат. Низький зір, косоокість, залишаючись без лікування, стають проблемами зорових функцій. Це впливає на адаптацію дитини в соціумі, призводить до обмеження вибору професії в майбутньому».

Саме тому клініка АЙЛАЗ буде продовжувати соціальний проект «Піклуємося разом!».

Давайте подумаємо про зір наших дітей разом! Ми несемо спільну відповідальність за здоров’я наших дітей.