044 364 10 01

Телефонуйте нам!

Телефонуйте нам! гаряча лінія

044 364 10 01

Що треба знати про лазерну корекцію, щоб не боятися?

03.06.2019

Той, хто має проблеми із зором, напевно, вже шукав в Інтернеті усю інформацію про лазерну корекцію, читав відгуки і знайомився з технологією. І навіть якщо ми маємо хороший зір з контактними лінзами або окулярами – бажання отримати свободу і комфорт завжди буде на першому місці. Лазерна корекція зору – дійсно моментальне рішення проблеми, коли всього за декілька хвилин ви набуваєте хорошого зору назавжди!

Що ж нам так заважає швидко прийняти рішення?

Давайте розпочнемо з психологічних аспектів, що контролюють нашу підсвідомість.

  1. Лазерну корекцію не можна зняти або поміняти, як окуляри і лінзи. Лазерна корекція залишається з людиною назавжди – і ця невідомість лякає.
  2. Відсутність часу. Ми звикли відкладати масштабні події на потім, тримаючи їх в емоційній черзі. Для лазерної корекції потрібний певний бюджет, підготовка та нові звички до комфорту. Потерплю.
  3. Погані відгуки в Інтернеті. Форуми дійсно пістрявлять масою різної інформації, а людина знаходить саме те, що шукає. Таким чином, при пошуку інформації про негатив ми знайдемо тільки негативні джерела і відповідні матеріали на них.
  4. Вибір клініки. Пошук країни, міста та лікаря, який зможе викликати довіру. Адже нам обов’язково треба порівняти усіх і вибрати тільки те, що задовольнить наш запит.
  5. Масове опитування своїх друзів, рідних, близьких і сусідів. Метод вибірки і збір чужого емпіричного досвіду грає вагому роль в ухваленні нашого рішення, саме тоді, коли ми самі не знаємо, чого хочемо.

Давайте розбиратися разом

Лазерна корекція (за світовою статистикою) в 93.7% випадків дає можливість отримати максимально можливий зір – 100% і вище. Це багато!! В інших випадках, де зір не досяг очікуваного максимуму, за бажанням пацієнта, можна зробити додаткову корекцію, щоб все ж отримати очікуваний результат. За статистикою, докорекція виконується  у 2.2% пацієнтів.

До речі, при 75% зору ви можете вільно та впевнено водити автомобіль.

Лазерна корекція зору – найбільш ефективна та безпечна процедура в офтальмології. Це єдине втручання на очах, що офіційно дозволене на двох очах одночасно.

А якщо я відчуватиму біль?

Попри те, що наша рогівка дійсно дуже чутлива, офтальмологами розроблені спеціальні краплі, що мають знеболюючу дію. Під час корекції це дозволяє нам відчувати дотик хірурга, але не відчувати больових симптомів. 

Операція триває всього декілька хвилин, а робота лазера навіть декілька секунд. Сама лазерна корекція не вимагає ніякої особливої підготовки, окрім консультації та супроводу пацієнта лікарем-офтальмологом. Правильно проведена діагностика та програма з відновлення зору забезпечать 100% очікуваного результату.

Більше того, вже через пару годин після операції ви зможете покинути клініку та повернутися в звичний спосіб життя.

Отже, усе добре!

Де ж тоді народжуються негативні відгуки, що формують наші страхи?

У основі – той самий психологічний аспект. Один негативний досвід у пацієнта, якій не задоволен результатом, може поширитися досить швидко, тоді як 10 пацієнтів з успішно проведеною лазерною корекцією не визнали за потрібне розголошувати це і писати на увесь Інтернет.

Володійте інформацією загального характеру та проведіть діагностику в клініці, що має досвід роботи і спеціалізується в лазерній корекції. Не варто орієнтуватися на клініки, де окрім офтальмології займаються ще і акушерством, лікують зуби, кишковик і так далі. Лазерна корекція – дуже специфічна процедура, що вимагає від клініки великих вкладень в техніку. У цьому вам допоможе якісна діагностика та рекомендації офтальмолога. Не забудьте звернути увагу на обладнання та переконаєтеся, що технічне оснащення вибраної вами клініки нове і сучасне.

Це можна зробити за декілька простих кроків:

  • спитайте вік лазера та попросіть сертифікат, де це вказано – чим молодший лазер, тим він сучасніший;
  • спитайте вік клініки та прогляньте їх логістику на сайті. Подивіться фото фасаду будівлі – це має бути окрема централізована клініка, з ліцензією та дотриманням усіх санітарних правил і норм;
  • досвід хірурга – спитайте прізвище оперуючого лікаря, лікар повинен 5 років працювати у сфері лазерної корекції;
  • відразу оговорюйте очікуваний результат, ставте питання. Віднесіться спокійно, якщо лікар розповість про різні, іноді неприємні, особливості вашого зору, це означає тільки те, що з вами працює дійсно професіонал;
  • дізнайтеся, в якому відсотку випадків пацієнтам відмовляють в лазерній корекції. Не усі люди є хорошими кандидатами для лазерної корекції. Це залежить від вашого віку та наявності складних захворювань очей.

Як правило, у 10% пацієнтів, які звернулися з бажанням виконати лазерну корекцію, вона не може бути проведена. Це говорить про жорсткий відбір пацієнтів з точки зору безпеки лазерної корекції та прогнозованої якості зору.

І ще трохи корисної інформації.

На початку року ми проводили анонімне анкетування серед пацієнтів офтальмологічного цента АЙЛАЗ, яким була проведена лазерна корекція. На наш погляд, найцікавішим і важливішим питанням був останній пункт. Він звучав так: «Як лазерна корекція змінила ваше життя»?.

Декілька з відповідей, які нас дійсно зачіпили, ми вирішили опублікувати:

  • «Виявляється, навіть в місті на деревах є гнізда!»;
  • «Можу читати борди»;
  • «Покращало загальне самопочуття. Дивно... як поганий зір мені заважав, а я не здогадувалася»;
  • «Бачу, як хлопці дивляться на мене, куди спрямований його погляд»;
  • «Переглянула своє відношення до життя, зрозуміла, що таке комфорт хорошого зору»;
  • «Жалкую, що так довго сумнівалася. Але, напевно, до усього потрібно дозріти».

Чи робити вам лазерну корекцію, можете вирішити тільки ви самі. Операція рефракції – не життєва необхідність, це лише ваше власне бажання змінити своє життя, наповнити його комфортом, впевненістю та свободою абсолютно в усьому!