044 364 10 01

Телефонуйте нам!

Телефонуйте нам! гаряча лінія

044 364 10 01

Гігієна зору в ілюстраціях від АЙЛАЗу

01.03.2019

Команда офтальмологічної клініки АЙЛАЗ завжди шукає нові та доступні можливості, щоб розповісти своїм пацієнтам про правильний догляд за очима, а також цікаво пояснити ті прості правила, які допоможуть нам правильно підтримувати свій зір здоровим.

Особливо актуально це для дітей. Ігрова форма викладання матеріалу, як і раніше, залишається найпопулярнішою у наших маленьких пацієнтів. Спільно з київською художницею Ольгою Радіонової ми розробили авторські, сюрреалістичні ілюстрації. У них міститься уся необхідна інформація про гігієну зору в яскравих картинках, що асоціативно допомагають запам'ятати поради для здорових очей як дітям, так і дорослим.

Ця незвичайна серія картин прикрашає хол нашої клініки і завжди викликає посмішку та інтерес у наших пацієнтів. Ми любимо спостерігати за тим, як вони привертають вашу увагу і, визнаємо, самі не перестаємо захоплюватися творчістю, що вдалося здійснити.

Серед рекомендацій усе необхідне про догляд за очима впродовж дня. Ось деякі з них.

Харчування: додайте в раціон якомога більше вітамінів і продуктів, що покращують гостроту зору. Це шпинат, риба, зелень і фрукти.

Відпочинок: давайте очам розслабитися, а при роботі за комп'ютером намагайтеся робити перерви та робити частішим моргання. Це запобіжить виникненню синдрому «сухого ока».

Захист: обов'язково користуйтеся сонцезахисними окулярами, як літом, так і взимку. Цей аксесуар дозволить запобігти негативному впливу ультрафіолету на кришталик і збереже зір.

Усього цього легко дотримуватися, якщо гігієна очей стане способом життя для вас і ваших дітей. Ну, а якщо ви відчуваєте дискомфорт або перші симптоми погіршення зору – зверниться до лікаря-офтальмолога. Своєчасна діагностика допоможе вчасно скоректувати зір і уникнути неприємних наслідків.  

Любіть себе і будьте відповідальними за своє здоров'я!